Stäng

Om oss

Om oss

Lindgrens historia är lång och började redan i början på 1900-talet. Här kan ni läsa lite om nuvarande ägarnas historia.

Vi är ett familjeägt aktiebolag i södra småland. Företaget har varit i familjens ägo sedan 1982. Företaget köptes då av Arne Nilsson och Laila Magnusson med familjer. Nu ägs och drivs företaget av Arnes tre söner. Jerry, Glenn och Tom har tillsammans drivit företaget sedan 2001 då yngste sonen Tom valde bygghandeln som arbetsplats. Jerry är den som längst jobbat i företaget, han började redan 1993. Då jobbade han tillsammans med moster Laila och sin far Arne. 1996 gick Arne hastigt bort och Glenn fick hoppa in för att hjälpa till. Hjälpa till blev så småningom mycket mer än en heltidstjänst och nu var det återigen tre anställda på Lindgrens.

2002 kände bröderna att det var rätt tid för att utvecklas och utöka. Företaget fick möjligheten att köpa fastigheten "mitt emot" som tidigare stått tom. Renoveringen började och i februari 2003 kunde vi ner i de nya lokalerna. Därefter har ett antal tillbyggnationer och tillköp tillkommit.

2018 öppnade Lindgrens sin första filial då XL-bygg i Tingsryd förvärvades. Den 11:e januari slogs portarna upp med ny personal i Tingsryd. 

Vårt mål är att tillgodose bygdens invånare, industrier och hanverkare med det som kan behövas för att ert arbete skall fortlöpa smidigt. I vårt sortimnet ingår det som snickare, hemmafixare, målare, murare och industrier kan behöva.