Stäng

Lindgrens nyheter

Läs om det som händer på Lindgrens i Urshult

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

 

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

 

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

 

Förvärvet är en del i AB Knut Lindgrens tillväxtstrategi. Med anläggning i Tingsryd ökar möjligheterna att uppnå stordriftsfördelar. Sortimentet kommer att samordnas men kundernas behov kommer även i framtiden styra utbudet på respektive ort. Genom förvärvet ökar möjligheterna till än bättre service till befintliga och nya kunder. Tillträde sker 1 januari 2018.

 

- AB Knut Lindgren har haft en bra tillväxt och lönsamhet de senaste åren och det är en naturlig utveckling att etablera sig i kommunens huvudort, säger företagets VD Glenn Nilsson. Affären genomförs som en så kallad inkråmsaffär vilket innebär att man köper fastighet, lager och inventarier från Tingsryd Järn AB.

 

Samtlig personal i Tingsryd erbjuds anställning i AB Knut Lindgren. Ägarna till Tingsryds Järn kommer att driva annan verksamhet i egen regi. Man står dock till köparens förfogande under en övergångs-period. 

 

- I en allt tuffare marknad är det viktigt att lokala företag stärker sin position på marknaden genom att alliera sig, säger Sten Nilsson VD för Tingsryds Järn AB, och Glenn Nilsson.

 

- Vår kedjeidé står stabilt på entreprenörskap och starkt lokalt engagemang. Vi har haft en bra utveckling i Urshult med mycket kompetenta entreprenörer och medarbetare och vi ser mycket fram mot en vidgning av AB Knut Lindgrens geografiska upptagningsområde, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel AB.

 

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Glenn Nilsson, VD AB Knut Lindgren i Urshult 0477-48771

Sten Nilsson, VD Tingsryds Järn AB 0477-55432

 

Om AB Knut Lindgren Woody Bygghandel
AB Knut Lindgren är en familjeägd bygghandel med 10 anställda och beräknas omsätta 40 miljoner 2017. Man ingår i Woody Bygghandel, en bygghandelskedja med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten.

 

Om Tingsryds Järn
Tingsryds Järn är en bygg- och järnbutik i Tingsryds centralort med fina traditioner som har 8 anställda och omsätter 26 miljoner. De ingår i XL Bygg.

Läs mer

Ny medarbetare

Vi på Lindgrens har glädjen att presentera Gert Petersson

Vi på Lindgrens har glädjen att presentera Gert Petersson som har en lång erfarenhet i byggbranschen bland annat från Beijers i Karlshamn och Woody i Ronneby, en kanonvärvning på personalsidan.

Gerts specialitet är trävaror och logistik där han kommer att tillföra mycket till vårt företag samtidigt som han stärker upp oss på säljsidan framför allt mot våra proffskunder.

Läs mer

Ny medarbetare

Miljörevision

Idag har vi haft miljörevision

Ni vet väl att vi är miljöcertifierade?

Vad innebär då detta? Våra kunder skall finna miljöanpassade produkter och via vår kunskap ges möjlighet till egna miljöförbättringar. Vi arbetar aktivt för minskad energi- och materialåtgång och tillhandahåller tjänster och varor på ett sätt som förebygger föroreningar och minskar inverkan på miljön.

Har ni frågor om vårt miljöarbete är ni välkomna att ringa någon av våra miljöansvariga.

Jan Östberg, nummer 0477-48774

Jerry Nilsson, nummer 0477-48779

Läs mer

Miljörevision

Fönsterdag 2017

Boka in den 24:e mars redan nu!!!

Den 24:e mars kommer Magnus Helgé från SP-fönster och visar sitt sortiment av fönster. Passa på att göra ett riktigt klipp eller ställ frågor om ditt val av fönster.

Magnus kommer att visa upp sortimentet med "demo-bussen". Samtidigt kommer det vara riktigt saftiga erbjudanden under eftermiddagen.

Varmt välkommna! 

 

Läs mer

Fönsterdag 2017